16.04.2015

"OVBIDAT nr. 4, 17/4/2015"-fejring

Kom og vær med til at fejre udgivelsen af ”OVBIDAT nr. 4, 17/4/2015”. Vi fejrer på Café Vogelkop (Flensborggade 30, KBH V) med oplæsninger og øl fra kl. 17 fredag den 17. april!

”OVBIDAT nr. 4, 17/4/2015” bliver det første nummer af OVBIDAT for tekst om tekst. I denne nye gren af OVBIDAT’s tidsskrift præsenteres tekster, som befinder sig i feltet for læsninger, essayistik, montage, kritik og genskrivning. Altså, vi udforsker hybridtekster, hvis eneste fællestræk er at de står i relation til andre tekster.

I nummeret bevæger vi os med Christian Yde Frostholm rundt på Rua dos Douradores i Lissabon i hælene på Pessoa, den assisterende bogholder der i sin fritid fører sin egen bog, kun med skillelinjen: Gaden med livet på den ene side og kunsten på den anden.

Helena Fagertun prøver at låne Clarice Lispectors stemme, bliver det et sted for en eksplosion? Eller en rolig brand, brinn brinn brinn. Sådan smutter hun frem og tilbage mellem forskellige virkeligheder.

Rolf Sparre Johansson læser Lea Løppenthins "Nervernes Adresse" og bliver anfægtet og prøver at finde ud af hvor anfægtelsen kommer fra. Kan en konkret og eksistentiel skrøbelighed ændre noget som helst? Kan en bestemt glæde være ekskluderende, direkte provokerende?

Julie Sten-Knudsen drømmer sig frem til en måde til at læse Lisa Robertson, og spørger, hvad er et jeg overhoved, mens hun farer vild på heden i Nordjylland og vandrer rundt i timevis, før hun finder en havneby, hvor hun bliver inviteret med om bord på en yacht og stævner ud.

Louise Harbo skaber en tekst ud af direkte citater fra Paul Virillios "Forsvindingens Æstetik". Forsvindingens æstetik bliver en metode og teksten bliver sig selv, let og uigennemskuelig.

Andreas Vermehren Holm skriver med skrivemaskine på en gammel udgave af Verdenskrigen fra 1919, han kunne ikke læse hvad der stod, han begynde at rive siderne ud, og da han fandt dem igen langt senere, var skriften mere som vandmærker end som ord. Han skriver med skrivemaskine på arkene: "Vi er nødt til at tale med hinanden".

Alt det og meget mere fejrer vi på Vogelkop fra kl. 17, hvor man vil kunne købe nysyede eksemplarer af nummeret, og lytte til oplæsninger omkring kl. 19. Man kan også købe pizza på hjørnet og tage den med hen til Vogelkop og spise dem der – vi håber på fællespizza.

Og vi håber i vil komme og fejre nummeret med os og glæder os til at se jer.

Kh redaktionen
Liv, Ditte og Rolf